
Bal kabağını dilimleyin, çekirdeklerini çıkarıp kabuklarını soyun ve yaklaşık 3 cm büyüklüğünde parçalara kesin. Tencereye alın, suyu ilave edip kapağı kapalı şekilde yumuşayıncaya kadar arada karıştırarak kaynatın. Ocaktan alıp jelatini ilave edin ve karıştırın. Çatal ile ezerek püre haline getirin.
Kalıbı yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Toz şeker, şekerli vanilin, tuz, tereyağı veya margarin ve soğuk suyu ekleyip yoğurun. Hamurun 2/3’ünü kalıbın tabanına yayın. Kalıbı fırına alın ve ön pişirme yapın.
Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika
Kalıbı fırından çıkarın ve tart tabanını biraz soğumaya bırakın. Kalan hamuru bir rulo haline getirin, kalıbın kenarına yerleştirin ve yaklaşık 2 cm yüksekliğinde kenar oluşturacak şekilde eliniz ile yayın.
Yumurta, toz şeker, nişasta, portakal kabuğu rendesi, peynir, muskat ve tarçını çırpma kabına alıp mikser ile 1 dakika çırpın. Bal kabağı püresini de ilave edip kısa bir süre çırpın. Kalıba alın ve tekrar pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 dakika
Fırından alın ve kalıbın içinde soğumaya bırakın.
Krema ve pudra şekerini mikser ile 1-2 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve peyniri ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Bir krema sıkma torbasına doldurun ve tartın üzerine sıkın. Buzdolabına alın ve 4-5 saat bekletin. Süre sonunda kremaların üzerine tarçın serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler

Tart, Turta, Pay

Tart, Turta, Pay

Tart, Turta, Pay