Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Tatlı Pizza

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolatalı, çilekli tatlı pizza tarifi nasıl yapılır? Mayalı özel hamur üzerine kakaolu puding ile...

Yaklaşık 5 - 6 kişilik

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Tatlı Pizza

Hamur:

2,5 - 3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 çay bardağı toz şeker
100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Bademli Puding
1 su bardağı süt
1 su bardağı krema

Üzeri için:

1 çay bardağı çiğ badem
7 - 8 adet çilek

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu bir kaba eleyip üzerine mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Toz şeker, tereyağı, şekerli vanilin ve ılık sütü ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatın ve ılık ortamda 40-45 dakika mayalandırmaya bırakın.

2

Dolgunun hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve yavaşça karıştırarak soğutun.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Fırın tepsisi boyutunda bir pişirme kağıdı kesin. Mayalanan hamuru tezgaha alın. 1 yemek kaşığı çikolata parçalarını ekleyin ve kısa bir süre yoğurun. Hamuru pişirme kağıdının üzerinde eliniz ile bastırarak 25x32 cm boyutunda, kenarında 1 cm yükseklik olacak şekilde oval açın. Pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine yerleştirin ve çatal ile birçok yerinden delin. Kalan 1 yemek kaşığı çikolata parçalarını kenarlarına batırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.

4

Bademlerin hazırlanışı

Bademleri sıcak suda 5 dakika bekletin. Süre sonunda kabuklarını soyun ve fırın tepsisine yayın. Hafif pembeleşinceye kadar fırında 6-7 dakika pişirin.

5

Dolgu ve servis

Çilekleri dilimleyin. Hazırladığınız mayalı tabanı servis tabağına alın. Pudingi içine yayın. Üzerine çilek ve bademleri sıralayın ve dilimleyerek servis yapın.