Flag

Tavukgöğsü Dolgulu Torpil

8 - 10 adet
Orta
30 dk.
Tavukgöğsü dolgulu çilekli ve bademli torpil tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
8-10 adet torpil kalıbı

Malzemeler

Hamur için
200 gküp şeklinde kesilmiş soğuk tereyağı
1 çay bardağısoğuk su
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 su bardağıun
2 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
1yumurta sarısı
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Tavukgöğsü
2,5 su bardağısüt
25 gtereyağı
1 su bardağıküp şeklinde doğranmış çilek
0,5 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Tavukgöğsü
1

Hamurun hazırlanışı

Soğuk tereyağını derin bir kaba alın. Üzerine soğuk su, şekerli vanilin, un ve pudra şekerini ilave edin. Toparlanıncaya kadar kısa bir süre yoğurun. İçinde küçük tereyağı parçaları kalmalı. Hafif unlanmış tezgaha alın, eliniz ile bastırarak yassılaştırın. Bir kenarından başlayarak rulo yapar gibi katlayın. Uzun hale gelen katlanmış hamuru eliniz ile bastırıp hafif yassılaştırın ve bu sefer kısa kenarından başlayarak aynı şekilde rulo yapar gibi katlayın. Tekrar bastırarak hafif yayın, üzerini kapatın ve dondurucuda 10 dakika bekletin. Süre sonunda bir önceki sefer yaptığınız tüm katlama işlemini bir kez daha tekrarlayın. Dondurucuya alın ve 5 dakika bekletin.


Torpil kalıplarını margarin veya tereyağı ile iyice yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Şekillendirme ve pişirme

Süre sonunda hamura birkaç kez daha katlama işlemi yapın ve merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Hamurdan bıçak yardımı ile 1 cm genişliğinde şeritler kesin. Şerit hamurları torpil kalıplarına ince uçtan başlayarak sarın. Hamuru spiral şeklinde ve hamurların yarıları üst üste gelecek şekilde sarmaya özen gösterin. Bir sonraki hamura geçerken iki hamurun uç kısımlarını eliniz ile hafif bastırarak birbirine yapıştırın. Hazırladığınız torpilleri pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın, üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından alın, 2 dakika sonra torpil kalıplarını dikkatlice çıkarın. Soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

2,5 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, tereyağını ilave edin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Buzdolabına alın.

4

Servis

Tavukgöğsünün içine çilek ve bademlerin yarısı ekleyip karıştırın. Krema sıkma torbasına doldurun ve torpillerin içine sıkın. Kalan çilek ve bademler ile süsleyip servis yapın.