Toz şeker ve suyu bir tencereye alıp orta ısıdaki ocakta karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin. 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Tel kadayıfları 1 cm uzunluğunda şeritler şeklinde kesin. Tereyağını yapışmaz yüzeyli tavaya alın. Orta ısıdaki ocakta eritip kadayıfları ekleyin. Hafif pembeleşinceye kadar kavurun, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikser ile yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Süre sonunda sıvı yağ ve şekerli vanilini ekleyip orta devirde kısa bir süre daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu ilave edip bir süre daha çırpın. Ceviz ve soğuyan tel kadayıfları ekleyip spatula ile karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından alın ve 10 dakika bekletin. Süre sonunda soğuyan şurubu sıcak kekin üzerine gezdirerek dökün. Soğumaya bırakın.
Sütü tencereye alın. Üzerine irmik, toz şeker ve şekerli vanilin ekleyin. Orta ısıdaki ocakta sürekli karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve tereyağını ekleyin. Karıştırarak 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, portakal kabuğu rendesini ilave edin ve 1-2 dakika karıştırarak soğutun. Kalıptaki kekin üzerine döküp kaşık ile düzeltin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.
Portakal suyunu tencereye alın. Üzerine toz şeker ve mısır nişastasını ilave edin, nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Soğuyan tatlıyı dilimleyip servis tabaklarına alın. Üzerlerine portakallı sos dökün, arzuya göre portakal kabuğu rendesi ile süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar