Portakalın suyunu sıkıp su, pekmez ve toz şeker ile birlikte tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Sütü tencereye alın. Üzerine tavukgöğsünü ekleyip orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Un, hamur kabartma tozu, şekerli vanilin, pudra şekeri, tereyağı ve yumurtayı bir kaba alıp yoğurun. Hamurun 1/3'ünü pişirme kağıdı üzerine alın ve merdane ile 25 cm çapında açın. Bir tepsiye alın ve buzdolabına koyun. Kalan hamuru sarın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.
Tart kalıbını tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Buzdolabında beklettiğiniz açılmamış hamuru pişirme kağıdı üzerine alın ve 27 cm çapında açın. Kağıdı ile birlikte kaldırıp ters çevirerek tart kalıbına yerleştirin. Üsteki kağıdı çıkarıp hamuru parmaklarınız ile bastırarak kalıbın tabanı ve yanlarını kaplayacak şekilde yayın. Tabanı çatal ile birçok yerinden delin. Üzerine pişirme kağıdı yerleştirip nohutları yayın ve pişirin. Pişirmenin 15'inci dakikasında nohutları pişirme kağıdı ile birlikte hamurun üzerinden alın.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından alın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.
Tavukgöğsünü soğuyan tart kalıbına yayın. Üzerine Antep fıstıklarını serpin. Açtığınız hamuru pişirme kağıdı ile birlikte ters çevirerek tartın üzerine yerleştirin. Kağıdı ayırıp eliniz ile düzelterek kenarları iyice kapatın. Kalıbı fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Tartı fırından alın. 20 dakika sonra kalıptan dikkatlice çıkarın ve servis tabağına alın. Tabanı ve üzeri ıslanacak şekilde kaşık yardımı ile her yerine şurup dökün ve soğumaya bırakın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Üzerine Antep fıstığı serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar