Flag

Tırnak Pide (Kebapçı Pidesi)

2 adet
Orta
30 dk.
Evde hazırlayabileceğiniz nefis tırnak pide tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Fırın tepsilerine kepek yerine aynı miktarda mısır unu veya irmik serpebilirsiniz.
Bu tarife özel ipuçları
Arzuya göre pide hamurlarını şekillendirdikten sonra üzerlerine unlu karışım yerine 1 tatlı kaşığı süt ile karıştırılmış 1 yumurta sarısı sürebilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağıılık su
5 - 5,5 su bardağıun
1 su bardağıılık su
1 su bardağıılık süt
1 tatlı kaşığıtuz
Tepsiye serpmek için
2 - 3 yemek kaşığıkepek
Üzeri için
0,5 çay bardağısu
2 yemek kaşığıun
0,5 çay bardağısıcak su
1 tatlı kaşığıüzüm pekmezi
1 - 2 tatlı kaşığıçörek otu
1 - 2 tatlı kaşığısusam

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Ilık su, ılık süt ve tuzu ekleyip kaşık veya spatula ile karıştırın. Hamur toparlanınca hafif unlanmış tezgaha alıp yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur haline gelinceye kadar iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda yaklaşık 40 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

2 adet fırın tepsisine kepek serpin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C


Yarım çay bardağı suyu bir kaseye alın. Üzerine 2 yemek kaşığı unu ekleyip kaşık veya el çırpıcısı ile karıştırın. Üzerine yarım çay bardağı sıcak suyu ekleyip iyice karıştırın. Pekmezi ekleyip karıştırın ve oda sıcaklığında bekletin.

Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve 2 eşit parçaya bölün. Her birini düzgün top şekline getirin ve fırın tepsilerine alın. Üzerlerini kapatıp 20 dakika bekletin.

Süre sonunda parmaklarınızı suya batırıp tepsilerdeki hamurlardan birini hafifçe bastırarak 20x30 cm boyutlarında açın. Üzerine hazırladığınız sostan kaşık ile yayın. Parmaklarınızın uç kısımlarını hamura bastırarak çukurlar oluşturun. İkinci hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine çörek otu ve susam serpip pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp 5 dakika sonra üzerini mutfak havlusu ile kapatın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Fırın tepsilerine kepek yerine aynı miktarda mısır unu veya irmik serpebilirsiniz.
  • Arzuya göre pide hamurlarını şekillendirdikten sonra üzerlerine unlu karışım yerine 1 tatlı kaşığı süt ile karıştırılmış 1 yumurta sarısı sürebilirsiniz.