Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Tropik Sütlaç

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ananas, mango ve badem ile hazırlanan sütlaçlı kup tarifi.

Yaklaşık 5 - 6 kup

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Tropik Sütlaç

Dolgu:

1 adet mango
3 dilim taze ananas
0,5 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem

Sütlaç:

1 poşet Dr. Oetker Sütlaç
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 limon kabuğu rendesi

Mangolu sos:

0,5 çay bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Dolgunun hazırlanışı

Mangonun kabuğunu soyun. 2/3'ünü sos için ayırın, kalan mangoyu küçük küpler şeklinde doğrayın. Ananasları küçük küpler şeklinde kesin.

2

Sütlaç ve kupların hazırlanışı

Süt, krema ve limon kabuğu rendesini bir tencereye alın. Üzerine sütlaç poşetini boşaltın ve kaşık ile iyice karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 5 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 5 dakika bekletin. Aralara doğranmış mango, ananas ve badem koyarak kuplara paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.

3

Mangolu sos

Ayırdığınız mangoyu iri parçalara kesin, küçük bir tencereye alın ve üzerine suyu ekleyin. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp 5 dakika bekletin ve mutfak robotunda püre haline getirin. Tekrar tencereye alın. Toz şekeri ilave edip kısık ateşte karıştırarak kıvam alıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Sütlaçları buzdolabından çıkarıp üzerlerine mangolu sos dökün. Arzuya göre mango, ananas ve badem ile süsleyip servis yapın.