Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Tuzlu Çubuklar

(0)
5 12 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ağızda dağılan, nefis lezzetli Tuzlu çubuk nasıl hazırlanır? Farklı baharatlar ilavesi ile çeşitlendirebileceğiniz temel bir tuzlu kurabiye tarifidir.

Yaklaşık 30 adet

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Tuzlu Çubuklar

Hamur:

125 g margarin veya tereyağı (eritilmiş ve soğutulmuş)
2 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 - 3 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta akı
2 - 2,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
susam
çörek otu

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Eritilmiş margarin veya tereyağı, sıvı yağ, su, tuz ve yumurta akını derin bir kaba alın. Unu eleyip hamur kabartma tozu ile karıştırın. Karışıma ilave edip iyice yoğurun. Hamurdan cevizden daha küçük parçalar alın ve tezgah üzerinde eliniz ile yuvarlayarak 10 cm boyutunda uzatın. Fırın tepsisine sıralayın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.