Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Unsuz ve Şekersiz Çikolatalı Kek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Un ve şeker içermeyen nefis elma püreli kek tarifi.

Yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Unsuz ve Şekersiz Çikolatalı Kek

Hamur:

3 adet kırmızı elma (orta boy)
0,5 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı su
2 adet çekirdeği ayıklanmış hurma
2 yumurta (orta boy)
3 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
0,5 su bardağı iri kırılmış ceviz

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (16x20 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Elmaları yıkayıp çekirdekli kısımlarını çıkarın. Kabukları ile birlikte iri parçalara kesin ve tencereye alın. Üzerine tarçın ve suyu ilave edin. Kapağını kapatıp orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve suyunu çekinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Pişen elmaları ve hurmaları mutfak robotuna alıp püre haline getirin. Derin bir kaba alın, üzerine yumurta, kakao, hamur kabartma tozu ve vanilya aromasını ilave edin. El çırpıcısı ile 2-3 dakika karıştırın. Üzerine cevizleri ilave edin ve karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.