Flag

Üzümlü Cevizli Kek

Yaklaşık 10 - 12 dilim
Orta
100 dk.
Glutensiz bir tarif olan, pirinç unu ile hazırlanan kuru üzümlü, cevizli kek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
3yumurta
1,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez)
0,5 su bardağısıvı yağ
0,5 su bardağıyoğurt
3 su bardağıDr. Oetker Glutensiz Pirinç Unu
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu (gluten içermez)
1 çay kaşığıtoz tarçın
0,5 su bardağıçekirdeksiz kuru üzüm
1 su bardağıiri kırılmış ceviz

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez)
Picture - Dr. Oetker Glutensiz Pirinç Unu
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip 1 dakika daha çırpın. Üzerine pirinç unu ve hamur kabartma tozunu ilave edip düşük devirde yarım dakika çırpın. Tarçın, kuru üzüm ve cevizi ekleyip yarım dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Keki kalıptan çıkartıp dilimleyerek servis yapın.