Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Üzümlü Cevizli Kek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Glutensiz bir tarif olan, pirinç unu ile hazırlanan kuru üzümlü, cevizli kek.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Üzümlü Cevizli Kek

Hamur:

3 yumurta (orta boy)
1,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez)
0,5 su bardağı sıvı yağ
0,5 su bardağı yoğurt
3 su bardağı Dr. Oetker Glutensiz Pirinç Unu
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu (gluten içermez)
1 çay kaşığı tarçın
0,5 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 su bardağı iri kırılmış ceviz

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

*Dr. Oetker Glutensiz ürünler dışındaki malzemelerin de gluten içermediğinden emin olunuz.:

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip 1 dakika daha çırpın. Üzerine pirinç unu ve hamur kabartma tozunu ilave edip düşük devirde yarım dakika çırpın. Tarçın, kuru üzüm ve cevizi ekleyip yarım dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Keki kalıptan çıkartıp dilimleyerek servis yapın.