Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Vanilyalı Kesme Kurabiyeler

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Toz pudingli kolay kurabiye tarifi nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? Hamuruna vanilyalı puding ilave ederek hazırlanan pudra şekeri kaplı kurabiyelere bayılacaksınız...

20 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Vanilyalı Kesme Kurabiyeler

Hamur:

1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
150 g yumuşak margarin
1 yumurta (orta boy)
1,5 - 2 su bardağı un

Üzeri için:

1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Toz halindeki vanilyalı pudingi margarin, yumurta ve un ile birlikte derin bir kaba alın ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru tezgaha alın ve 30 cm uzunluğunda rulo yapın. Buzdolabında 30 dakika bekletin.

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Şekillendirme ve pişirme

Süre sonunda hamuru buzdolabından alın. Bıçak yardımıyla 20 eşit parçaya kesin, tepsiye sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın ve bekletmeden pudra şekerine bulayın. Servis tabağına sıralayın ve soğumaya bırakın.