Flag

Unsuz Hurmalı Kurabiye

10 - 12 adet
Orta
30 dk.
Hurma, fındık ve yumurta akı ile hazırlanan kurabiye tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Kurabiye karışımı
1 su bardağıçekirdeği ayıklanmış hurma
1 su bardağıfındık
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2yumurta akı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Turbo pişirme: 180 °C

2

Kurabiyelerin hazırlanışı

Hurma ve fındıkları mutfak robotuna alın ve öğütün. Derin bir kaba alın, üzerine kakao, vanilya aroması ve hamur kabartma tozu ilave edip kaşık ile karıştırın. Yumurta aklarını ayrı bir çırpma kabına alın. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Süre sonunda hazırladığınız hurmalı karışımı yumurta akına azar azar ilave ederek spatula yardımı ile akı söndürmeden alttan üste doğru yavaşça karıştırın. İki tatlı kaşığı yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve fırın tepsisine aralıklı olarak sıralayın. Üzerlerine çatal ile hafifçe bastırarak çizin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın ve soğuduktan sonra servis yapın.