Flag

Vişneli Rulo Pasta

Yaklaşık 12 dilim
Orta
220 dk.
Rulo pasta severler için güzel bir vişneli tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
3yumurta
1yumurta sarısı
60 gtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
5 - 6 yemek kaşığıun
1 tutamDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 - 3 tatlı kaşığıDr. Oetker Kakao
Dolgu
1 su bardağıçekirdeksiz vişne
1 çay bardağıtoz şeker
2 - 3 yemek kaşığısu
Krema
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için
rendelenmiş bitter çikolata
fındık kırığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1

Ön hazırlık

32x40 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

3 yumurta ve 1 yumurta sarısını mikserin yüksek devrinde köpük olacak şekilde 1 dakika çırpın. Toz şekeri şekerli vanilinle karıştırıp yumurtalara azar azar ekleyerek 3 dakika daha çırpmaya devam edin. Unu, hamur kabartma tozu ve kakao ile karıştırıp eleyin, karışıma ilave edin ve mikserin en düşük devrinde 30 saniye çırpın. Hamuru tepsiye yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika


Fırından çıkartıp bekletmeden tepsiden alın, pişirme kağıdı ile birlikte rulo şeklinde sarın ve soğumaya bırakın.


Vişne tanelerini toz şeker ve su ile karıştırarak pişirin. 5 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

3

Krema ve kaplama

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Ruloyu açıp pasta kremasının 2/3'ünü üzerine yayın. Üzerine vişneleri yayın, pişirme kağıdından ayırarak tekrar sarın. Kalan pasta kreması ile üzerini kaplayın. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra çikolata rendesi ve fındık kırığı ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.