Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Vişneli Rulo Pasta

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Rulo pasta severler için güzel bir vişneli tarif.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Vişneli Rulo Pasta

Malzemeler:

3 yumurta (orta boy)
1 yumurta sarısı
60 g toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
5 - 6 yemek kaşığı un
1 tutam Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 - 3 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao

Dolgu:

1 su bardağı çekirdeksiz vişne
1 çay bardağı toz şeker
2 - 3 yemek kaşığı su

Krema:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Üzeri için:

rendelenmiş bitter çikolata
fındık kırığı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

32x40 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

3 yumurta ve 1 yumurta sarısını mikserin yüksek devrinde köpük olacak şekilde 1 dakika çırpın. Toz şekeri şekerli vanilinle karıştırıp yumurtalara azar azar ekleyerek 3 dakika daha çırpmaya devam edin. Unu, hamur kabartma tozu ve kakao ile karıştırıp eleyin, karışıma ilave edin ve mikserin en düşük devrinde 30 saniye çırpın. Hamuru tepsiye yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika

Fırından çıkartıp bekletmeden tepsiden alın, pişirme kağıdı ile birlikte rulo şeklinde sarın ve soğumaya bırakın.

Vişne tanelerini toz şeker ve su ile karıştırarak pişirin. 5 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

3

Krema ve kaplama

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Ruloyu açıp pasta kremasının 2/3'ünü üzerine yayın. Üzerine vişneleri yayın, pişirme kağıdından ayırarak tekrar sarın. Kalan pasta kreması ile üzerini kaplayın. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra çikolata rendesi ve fındık kırığı ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.