Yaban Mersinli Bademli Turta

(0)
5 3 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Yaban mersini ve badem dolgulu tereyağlı turta tarifi.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 40 dakika Vejetaryen

Malzemeler

Malzemeler

* Yaban Mersinli Bademli Turta

Dolgu:

2 - 2,5 su bardağı yaban mersini (blueberry)
0,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı iri kırılmış badem

Hamur:

2 su bardağı un
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 yumurta
125 g oda sıcaklığında tereyağı

Üzeri için:

1 - 1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Dolgunun hazırlanışı

Yaban mersini ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak marmelat kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Daha sonra bademleri ekleyin ve karıştırın.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu hamur kabartma tozu ile karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine şekerli vanilin, pudra şekeri, yumurta ve  tereyağını ilave edip yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabına alın ve 10 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Hamuru buzdolabından çıkarın. 1/4'ünü ayırıp tekrar buzdolabına koyun. Kalan hamuru eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına yayın. Daha sonra parmak uçlarınız ile yukarıya doğru bastırarak kalıbın kenarlarında 2 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturun ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 dakika

Fırından çıkarıp 5-10 dakika bekletin. Fırını kapatmayın.

Kalıbın içindeki tart tabanının üzerine hazırladığınız dolgu malzemesini yayın. 24 cm çapında bir pişirme kağıdı kesin. Buzdolabında beklettiğiniz hamuru hafif yoğurup üzerine alın. Hafif unlayarak merdane ile pişirme kağıdının boyutunda açın ve ters çevirerek kalıptaki dolgu malzemesinin üzerine yerleştirin. Pişirme kağıdını yavaşça çıkarıp kenarlarını hafifçe bastırarak yapıştırın. Sadece üstteki hamuru baklava şeklinde dilimleyin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

4

Servis

Fırından çıkarıp 15 dakika bekletin. Kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri serpin. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.