Tart kalıbını margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Un, kakao ve pudra şekerini bir kaba alıp kaşık ile karıştırın. Üzerine tereyağı ve suyu ilave edip eliniz ile iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru parmaklarınız ile bastırarak kalıbın tabanı ve yanlarını tamamen kaplayacak şekilde yayın. Tabanını çatal ile birçok yerinden delin. Dondurucuya koyun ve 5 dakika bekletin.
Süre sonunda üzerine pişirme kağıdı yerleştirip nohutları yayın ve pişirin. Pişirmenin 25. dakikasında nohutları pişirme kağıdı ile birlikte tartın üzerinden alın.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Dondurulmuş vişneleri bir tencereye alın. Üzerine toz şeker, mısır nişastası ve suyu ekleyip iyice karıştırın. Ocağa alın ve orta ısıda karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan tartı kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Kremayı tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta arada karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Fındık ezmesini tartın iç kısmına yayın. Üzerine soğuyan vişneleri yayın. Hazırladığınız çikolatalı karışımı vişnelerin üzeri kapanacak şekilde dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
Süre sonunda tartın yarısının üzerine kakao serpin ve fındıkları sıralayın. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay