Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Yıldız Pasta

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şekliyle olduğu kadar tadı ile de büyüleyen pasta.

Yaklaşık 10 dilim

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Yıldız Pasta

Hamur:

4 yumurta (orta boy)
1,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 çay bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
0,5 çay bardağı Dr. Oetker Buğday Nişastası

Islatmak için:

1 çay bardağı süt

Dolgu:

2 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağı fındık kırığı
1 çay bardağı iri kırılmış badem
80 g sütlü çikolata (ufalanmış)

Üzeri için:

3 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

35x42 cm boyutlarında kestiğiniz pişirme kağıdını fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta ve şekeri yüksek devirde 2 dakika çırpın. Şekerli vanilin, nişasta, un ve hamur kabartma tozu ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hamuru pişirme kağıdının üzerine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp soğutun.

3

Şekillendirme ve dolgu

Kekten 19 cm ile 25 cm çaplarında iki daire çıkartın. 19 cm çapındaki derin bir kasenin içini streç film ile kaplayın. Büyük daireyi bu kasenin içine oturtun ve 1 çay bardağı süt ile ıslatın.

4

Fındık ve bademleri kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Soğuk sütü bir çırpma kabına alın, üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Fındık, badem ve çikolatayı ekleyip iyice karıştırın ve kasedeki kekin üzerine dökün. Üzerine küçük daireyi kapatın. Üzerini kapatıp buzdolabında 4-5 saat bekletin.

5

Servis tabağına ters çevirip pudra şekeri serpin. Pişirme kağıdından yıldız şablonu çıkartıp kakao ile pastanın üzerine yıldız şekli verin.