Flag

Yonca Muffin

Yaklaşık 12 adet
Orta
140 dk.
Çikolata ve badem dolgulu mayalı muffinler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
12'li muffin kalıbı

Malzemeler

Hamur
3 - 3,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 su bardağıılık süt
50 geritilmiş tereyağı
Dolgu
0,5 su bardağıiri kırılmış badem
1 - 2 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Üzeri için
Dr. Oetker Süsleme Glazürü

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Süsleme Glazürü
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine şekerli vanilin, pudra şekeri, süt ve eritilmiş tereyağını ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin.


Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru tezgah üzerine alıp kısa bir süre yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alın, elinizle biraz açıp ortasına badem kırığı ve çikolata parçaları koyun. Hamurun kenarlarını birleştirerek kapatın ve elinizde yuvarlayın. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayarak doldurulmuş hamur topları elde edin. Her muffin bölümüne dörder adet hamur topu koyun. Bu şekilde 20 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp soğutun.

3

Süsleme ve servis

Süsleme glazürü tüplerini sıcak suda 1 dakika bekletin. Daha sonra sudan çıkarıp kurulayın, uçlarını açıp muffinleri süsleyin.