Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alıp karıştırın. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikser ile 3 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve sıvı yağı ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edip kısa bir süre çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Keki fırından alın, 5 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Pudingi süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. Üst katı ters çevirerek servis tabağına alın. Pudingin yarısını üzerine yayın ve ikinci kat keki kapatın. Kalan pudingi yayın ve üçüncü kat keki kapatın.
Orman meyveli krem şantiyi soğuk süt ile tarifine göre hazırlayın. İçinden 3-4 yemek kaşığı alıp üst süsleme için ayırın. Kalan krem şanti ile pastayı kaplayın. Buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.
Bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Pastanın kenar kısmına, arada aşağıya doğru akıtarak çerçeve şeklinde sıkın. Ayırdığınız krem şantiyi kısa bir süre çırpın ve yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Pastanın üzerine çerçeve şeklinde krem şanti sıkın. Orta kısmını orman meyveleri ile doldurun. Kenarlarına kalp pasta süsleri yapıştırın ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta