Flag

Zencefilli Kurabiye

35 - 40 adet
Orta
30 dk.
Zencefil, esmer şeker, tarçın ve pekmez ile hazırlanan tereyağlı kurabiyeler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
125 gtereyağı
0,5 çay bardağıüzüm pekmezi
2 - 3 yemek kaşığıesmer şeker
1yumurta sarısı
1 çay kaşığızencefil
0,5 çay kaşığıtoz tarçın
1,5 - 2 su bardağıun
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Hamurun hazırlanışı

Tereyağı, pekmez, esmer şeker, yumurta sarısı, zencefil, tarçın, un, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilini bir kaba alın. Yumuşak bir hamur  elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatıp buzdolabına alın ve 15-20 dakika bekletin. 

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. 

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Hamuru buzdolabından alın ve kısa bir süre yoğurun. Tezgaha fırın tepsisi boyutlarında pişirme kağıdı serin. Hamuru üzerine koyun ve merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. Farklı şekillerdeki kurabiye kalıpları ile şekiller kesin ve dış kısımda kalan fazla hamurları toplayın. Pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın ve pişirin. Kalan hamurları aynı şekilde pişirme kağıdı üzerinde şekillendirin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika


Fırından çıkarın ve fırın tepsisinde soğumaya bırakın. Tamamen soğuduktan sonra servis tabağına alın.