Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Zencefilli Kurabiye

(0)
5 3 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Zencefil, esmer şeker, tarçın ve pekmez ile hazırlanan tereyağlı kurabiyeler.

35 - 40 adet

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Zencefilli Kurabiye

Hamur:

125 g tereyağı
0,5 çay bardağı üzüm pekmezi
2 - 3 yemek kaşığı esmer şeker
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı zencefil
0,5 çay kaşığı tarçın
1,5 - 2 su bardağı un
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Tereyağı, pekmez, esmer şeker, yumurta sarısı, zencefil, tarçın, un, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilini bir kaba alın. Yumuşak bir hamur  elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatıp buzdolabına alın ve 15-20 dakika bekletin. 

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. 

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Hamuru buzdolabından alın ve kısa bir süre yoğurun. Tezgaha fırın tepsisi boyutlarında pişirme kağıdı serin. Hamuru üzerine koyun ve merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. Farklı şekillerdeki kurabiye kalıpları ile şekiller kesin ve dış kısımda kalan fazla hamurları toplayın. Pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın ve pişirin. Kalan hamurları aynı şekilde pişirme kağıdı üzerinde şekillendirin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika

Fırından çıkarın ve fırın tepsisinde soğumaya bırakın. Tamamen soğuduktan sonra servis tabağına alın.