Antep fıstığı kremasından çay kaşığı ile küçük parçalar alıp ikinci bir kaşık ile sıyırarak pişirme kağıdı üzerine aralıklı sıralayın. Daha sonra dondurucuya koyun ve yaklaşık 1 saat bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Tereyağı, toz şeker ve esmer şekeri çırpma kabına alıp mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurta sarısı ve şekerli vanilini ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Öğütülmüş ve kırık Antep fıstıklarını ilave edip spatula veya kaşık ile karıştırın. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp üzerine eleyin ve hamur haline gelinceye kadar karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alın. Elinizde açıp dondurduğunuz Antep fıstıklı krema toplarından birini ortasına koyun. Hamuru kenarlardan toparlayıp krema ortasında kalacak şekilde yuvarlayın. Eliniz ile yassılaştırıp fırın tepsisine koyun. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 12 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve tepsinin içinde soğumaya bırakın.
Soğuyan kurabiyelerin üzerine Antep fıstığı kreması sürün, Antep fıstığı serpin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler