El ele verdiğimizde, günlük küçük eylemlerimiz ile büyük farklar yaratabiliriz. Daha fazla geri dönüşüm yaparak iklim üzerindeki etkimizi azaltmaktan, 2050 yılına kadar iklim nötr olmak için çabalamaya kadar, hep beraber ortak yuvamızı korumak ve muhafaza etmek için harekete geçebiliriz.
2050 yılına kadar hem doğrudan hem de dolaylı faaliyetlerimizde tam iklim nötr olma yolculuğundayız ve bu hedefe ulaşmak için uzun vadeli hedefler belirliyoruz.
Türkiye'de rüzgar çiftliklerinin gelişimini destekliyor ve yine Türkiye dahil; Güney Afrika, Almanya, İtalya, Romanya, Polonya, Macaristan ve Hollanda'da bulunan tesislerimizde güneş panelleri kullanıyoruz. Kendi üretim tesislerimizde, mümkün olduğunca yenilenebilir enerji kullanıyor ve 2022 yılından bu yana güneş ve rüzgar enerjisine dayalı elektrik üretiyoruz. Bu sayede, bu zamana kadar yaklaşık 65.000 ton karbondioksit salınımından tasarruf etmiş olduk.
Gıda üretim süreçlerimizi mümkün olduğunca enerji verimliliği sağlayacak hale getiriyoruz. Daha sürdürülebilir aydınlatma seçeneklerini hayata geçirmekten, süreçlerimizi optimize etmeye kadar, genel enerji tüketimimizi mümkün olduğu her alanda azaltıyoruz.
2025'e kadar tüm ambalajlarımızın geri dönüştürülebilir olmasını hedefliyoruz. Kullandığımız ambalaj miktarını en aza indirerek, kağıt malzemeleri önceliklendiriyor ve mümkün olduğunca plastik kullanmaktan kaçınıyoruz. Bu sayede en sevdiğiniz ürünleri daha sürdürülebilir ambalajlarda beğeninize sunuyoruz.
Atıkları azaltmada neler yaptığımız ile ilgili daha fazla bilgi için tıklayın.
Gezegenimizi korumak için ormanları tahrip etmeyen tedarik zincirleri üzerinde çalışıyoruz. Rejeneratif (yenilenebilir) tarım gibi daha sürdürülebilir tarım yöntemlerini kullanarak; biyoçeşitliliği koruyor, toprak sağlığını muhafaza ediyor ve karbonun atmosfere salınmasını önlemeye yardımcı oluyoruz.
Hepimizin daha sürdürülebilir bir gelecek inşa etmede oynayacağı bir rol bulunuyor. Ortak yuvamızı korumak için birlikte çalışarak alınabilecek bazı aksiyonları sizler için derledik.
Ara sıra, et tüketmek yerine vejetaryen veya bitkisel alternatifleri tercih etmenin, daha az karbon ayak izi demek olduğunu biliyor muydunuz? Bunun sebebi, bu alternatiflerin genellikle daha az suya ihtiyaç duyması, daha az tarım arazisi gerektirmesi ve de daha az sera gazı üretmeleridir. Bütün bunlar düşünüldüğünde, vegan veya vejetaryen seçenekleri tercih etmek çok daha düşük bir çevresel etkiye yol açar.
Lezzetli bitkisel bazlı tarifler hazırlamanıza yardımcı olacak ipuçları.
Vegan TariflerTek yapmanız gereken fırındaki yiyeceklerinizi biraz daha sık kontrol etmek ve fırında biraz daha uzun süre bırakmaktır. Genel olarak, fırın önceden ısıtılmamış olsa bile daha az süre çalışacaktır. Sonuç mu? Daha az enerji kullanımı, daha az karbon salınımı ve aynı lezzetli sonuçlar!
Kağıt ve plastik ambalajlarımızı mümkün olduğunca geri dönüştürülebilir hale getirmek için adımlar atıyor, en sevdiğiniz lezzetleri hazırladıktan sonra atıklarınız ayrıştırmanızı ve geri dönüşüm yapmanızı kolay hale getirmeyi hedefliyoruz.
Geri dönüşüm etiketleme sistemimiz ile ilgili daha fazla bilgi için tıklayın.
Sürdürülebilirliği günlük eylemlerimize dahil etmenin birçok yolu var! Beş odak alanımız olan; "Beslenme, Sürdürülebilir İçerikler, Atık Azaltma, İklim Eylemi ve Kapsayıcılık" konularında attığımız küçük adımlarla gün geçtikce büyük farklar yaratıyoruz. Birlikte çalışarak daha iyi bir yarın yaratabiliriz.