Keten tohumlarını havanda döverek toz haline getirin. Bir kaseye alın, üzerine ılık suyu ilave edin ve en az 10 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Hurmaların çekirdeklerini ayıklayıp küçük küpler şeklinde kesin. Havuç ve elmayı rendeleyin. Muzu soyun ve çatal ile ezin.
Yulaf ezmesini mutfak robotunda iyice öğüterek toz haline getirin ve derin bir kaba alın. Keçiboynuzu unu, tarçın ve hamur kabartma tozunu ekleyip kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız hurma, havuç, elma ve muzu ilave edip iyice karıştırın. Daha sonra badem sütü ve hazırladığınız keten tohumu yumurtasını ekleyip kaşık ile karıştırarak yoğun bir karışım elde edin. Karışımı iki yemek kaşığı ile muffin kalıplarına eşit miktarda paylaştırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 dakika
Fırından çıkan muffinleri soğutma teli üzerinde soğumaya bırakın.
Mısır nişastası ve badem sütünü küçük bir tencereye alın ve karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Muffinlerin üzerine hazırladığınız sosu yayın, üzerine yaban mersini koyun ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta