Un, toz şeker, şekerli vanilin, tuz, yumurta, tereyağı ve öğütülmüş fındıkları bir kaba alıp yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Süre sonunda hamuru 30 eşit parçaya bölün. Her birini yuvarlayarak fırın tepsisine aralıklı sıralayın. Hamurların üzerlerine hafifçe bastırarak yassılaştırın. Yuvarlak bir tahta kaşık sapı ile hamurların üzerine bastırarak birbirine eşit mesafede üç adet çukur oluşturun. Sonra kaşığın sapı ile bu çukurları birleştirecek şekilde bastırarak kalp şekli verin. Tamamını bu şekilde hazırladıktan sonra pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Ahududu, su, toz şeker ve mısır nişastasını bir tencereye alın. Nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ısıdaki ocağa alın ve karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirin. Süre sonunda ocaktan alın. Tel süzgeci bir kaba yerleştirin ve ahududulu karışımı süzgeçten geçirin. Arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Soğuyan kurabiyelerin kalp şeklindeki çukur kısımlarını ahududulu karışım ile doldurun. Donduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler