Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine tereyağı, yumurta sarısı ve pudra şekerini ekleyip iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Süre sonunda hamuru buzdolabından çıkarın ve hafif unlanmış tezgahta merdane ile 3 mm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru 7 cm çapındaki kalıp ile kesin ve pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Tereyağı, yumurta, pudra şekeri, şekerli vanilin ve unu çırpma kabına alıp mikserin çırpıcı uçları ile 2 dakika çırpın. Hamuru 5-6 mm çapında yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Tepsideki hamurların üzerine spiral şeklinde sıkın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Ahududu, toz şeker, su ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Kurabiyelerin üzerindeki boşlukları ahududulu sos ile doldurun ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler