Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine tereyağı, yumurta sarısı ve pudra şekerini ekleyip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Süre sonunda hamuru buzdolabından çıkarın ve hafif unlanmış tezgahta merdane ile 3 mm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru 7-8 cm çapındaki kalıp ile kesin ve pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Tereyağı, yumurta, pudra şekeri, şekerli vanilin ve unu çırpma kabına alıp mikserin çırpıcı uçları ile 2 dakika çırpın. Hamuru 1 cm çapında yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Tepsideki hamurların üzerine spiral şeklinde sıkın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Ahududu, toz şeker, su ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Kurabiyelerin üzerindeki boşlukları ahududulu sos ile doldurun ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Hazırlama:90 dk.Orta20 - 25 adet