2 adet fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Tereyağı, sıvı yağ, yumurta, yumurta akı, su, sirke, tuz, toz şeker ve mahlebi ayrı bir karıştırma kabına alın. Çatal veya el çırpıcısı ile iyice karıştırın. Üzerine un karışımını ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
1 yemek kaşığı pekmez ve 1 çay bardağı suyu derin bir kaseye alıp kaşık ile iyice karıştırın. Susamları bir tabağa alın.
Hamurdan cevizden daha büyük parçalar alıp tezgahın üzerinde 16-18 cm uzunluğunda rulo şekline getirin. İki ucunu birleştirerek simit şekli verin. Şekillendirdiğiniz hamurları önce pekmezli suya batırıp sonra susama bulayın. İlk fırın tepsisini dolduruncaya kadar bu şekilde hazırlayıp sıralayın.
Yumurta sarısını bir kaseye alıp üzerine yarım tatlı kaşığı pekmezi dökün ve karıştırın.
Kalan hamurdan cevizden daha büyük parçalar alıp tezgahın üzerinde 16-18 cm uzunluğunda rulo şekline getirin. İki ucunu birleştirerek simit şekli verin. Şekillendirdiğiniz hamurları ikinci fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine pekmezli yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Her iki tepsiyi de fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler