Mangonun kabuğunu soyun ve mutfak robotunda püre haline getirin. Bir tencereye alıp üzerine su ve toz şekeri ekleyin. Orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya yakın jelatini ilave edin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 1-2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Kupları kenarlı bir tepsi veya muffin kalıbına eğik olarak oturtun. Hazırladığınız mangolu karışımı, kupların yarısı dolacak şekilde paylaştırın. Buzdolabına alın ve donuncaya kadar yaklaşık 1-2 saat bekletin.
Pirinç unu, toz şeker ve şekerli vanilini tencereye alıp kaşık ile karıştırın. Sütü ilave edip orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Donan mangolu karışımların üzerine paylaştırın ve buzdolabında 1 saat bekletin. Arzuya göre mango dilimleri ile süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar