Kalıbı margarin ile yağlayın.
Fındık kremasını benmari yöntemi ile eritip yulaf ezmesi ve öğütülmüş bademleri ilave edin. Karıştırıp bekletmeden kalıbın tabanına yayın. Kaşığın tersi ile bastırarak düzeltin
Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3-4 dakika çırpın. Limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırın ve hazırladığınız tabanın üzerine yayın.
Ahududuları çözülünceye kadar süzgüde bekletin. Daha sonra pasta kremasının üzerine sıralayın. Su, toz şeker ve jel renklendiriciyi tencereye alıp düşük ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Isındıktan sonra jelatini ilave edin ve eriyinceye kadar hızlıca karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin. 1 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. 20 dakika bekletip fırça ile ahududuların üzerine sürün. Buzdolabında 2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar