Maya, ılık su ve unu derin bir kaba alın. Kaşık veya el çırpıcısı ile iyice karıştırın. Üzerini kapatıp 20 dakika bekletin.
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine beklettiğiniz maya, yoğurt, ılık su ve tuzu ilave edin. Kaşık veya spatula ile hamur biraz toparlanıncaya kadar karıştırın. Daha sonra hafif unlanmış tezgaha alın, yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda yaklaşık 40 dakika bekletin.
Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve 2 eşit parçaya bölün. Bir parçasını hafif unlanmış tezgahta tekrar 2 eşit parçaya bölün. Her iki hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 20 cm çapında açın. Açtığınız 2 adet bazlama hamurunu pişirme kağıdı üzerine alın. Üzerlerini kapatın ve 20 dakika bekletin.
Kalan hamuru küçük bazlamaları hazırlamak için 4 eşit parçaya bölün. Her birini hafif unlanmış tezgahta merdane ile 12 cm çapında açın. Pişirme kağıdı üzerine alıp üzerlerini kapatın ve 20 dakika bekletin.
Tavayı orta ısıdaki ocakta ısıtın. Açtığınız hamurlardan birini tavaya alın, ocağı kısın ve arada çevirerek pembeleşinceye kadar arkalı önlü pişirin. Pişirdiğiniz bazlamayı tavadan alın ve üzerine fırça ile sıvı yağ veya tereyağı sürün. Kalan hamurları da aynı şekilde pişirin. Üzerlerini kapatın.
Domates salçası, mayonez, ketçap, kekik ve zeytinyağını derin bir kaseye alıp çatal ile iyice karıştırın.
Sucuğu yarım veya 1 cm kalınlığında dilimleyin. Kaşar peynirini 3-4 mm kalınlığında dilimleyin.
Tost yapmak için hazırladığınız küçük boydaki bazlamaların her birini bıçak ile ortadan enlemesine ikiye kesin. İçlerine bir miktar tereyağı sürün.
Tavayı orta ısıdaki ocakta ısıtın ve sucuk dilimlerini sıralayın. Arkalı önlü hafifçe kızartıp tabağa alın.
Tost makinesini iyice ısıtın. Bazlamaları tost makinasına koyun ve hafifçe kızarması için 2-3 dakika bekletin. Daha sonra içlerine hazırladığınız sostan sürün. Üzerine sucuk ve kaşar peynirlerini sıralayın. Üzerlerine ikinci kat bazlamaları kapatıp tost makinesinde hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Bekletmeden servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi