Pişirme kağıdından 20x20 cm boyutlarında 4 adet kağıt kesin ve kalıpların içine oturtun. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, toz şekeri ve şekerli vanilini çırpma kabına alıp el çırpıcısı ile 1 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağ ve sütü ilave edip 2 dakika daha çırpın. Un, vanilinli hamur kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip kısa bir süre iyice karıştırın. Çikolata parçalarından 1 yemek kaşığı kadarını süsleme için ayırıp kalanları hamura ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Hamuru pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz kalıplara paylaştırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Ilık sütü derin bir kaba alın, üzerine kahve ve toz şekeri ekleyip iyice karıştırın.
Süre sonunda kekleri fırından çıkarın. 10 dakika sonra kalıplardan çıkarın. Ilık olan kekleri hazırladığınız kahveli süte batırıp çıkarın ve soğumaya bırakın.
Pasta kremasını soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Kekleri kaplayın. Kaşık yardımı ile üzerine çukurlar yapın. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra üzerine çikolata parçaları serpin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta