
Dolguda kullanılacak vişneleri süzgece koyun, altına bir kap koyup süzülen vişne suyunun içinde birikmesini sağlayın. Çikolatayı rendenin ince tarafında rendeleyin. Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alıp karıştırın. Yumurtaları çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Toz şekeri ve şekerli vanilini ekleyip 2 dakika daha çırpın. Mikseri düşük devire alın ve hazırladığınız un karışımını ilave edip kısa bir süre çırpın. Rendelenmiş çikolatayı ekleyip spatula veya kaşık ile karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Süre sonunda pandispanyayı fırından alın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Öğütülmüş badem, pudra şekeri ve sütü bir kaba alıp kaşık ile iyice karıştırın. Daha sonra eliniz ile toparlayıp yoğurun. Pişirme kağıdı üzerine alın ve merdane ile 2 mm kalınlığında açın. Farklı boyutlarda yıldız şeklinde kurabiye kalıpları ile 10 adet yıldız kesin. Yıldızların dışında kalan badem ezmelerini kağıttan ayırın, kalan yıldızları kağıdı ile birlikte buzdolabına koyun. Kalan badem ezmelerini toparlayıp yeni bir pişirme kağıdı üzerinde 26 cm çapında açın, onu da buzdolabına alın.
Çözülen vişne tanelerini küçük parçalar olacak şekilde kesin. Yarım çay bardağı suyu cezve veya küçük bir kaba alın ve düşük ısıdaki ocakta ısıtın. Jelatinleri ilave edip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. Soğuk krema ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikser ile 2 dakika çırpın. Peynir ve tarçını ekleyip 1 dakika daha çırpın. Jelatinli suyu ekleyin ve mikser ile 1 dakika daha çırpın. Kestiğiniz vişneleri kremaya ilave edip spatula veya kaşık ile karıştırın.
Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. Üst katını ters çevirerek servis tabağına alın. Süzülen vişne suyuna soğuk su ilave ederek 1 su bardağına tamamlayın ve yarısı ile servis tabağındaki pandispanyayı ıslatın. Üzerine yuvarlak açtığınız badem ezmesini yerleştirin ve kremanın yarısını sürün. İkinci kat pandispanyayı üzerine kapatın. Kalan vişne suyu ile ıslatın ve kalan kremayı yayın. Buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
Çikolatadan bıçak yardımı ile ince küçük parçalar kesin. Pastayı buzdolabından çıkarın ve çikolataları üzerine serpin. Yıldız şeklindeki badem ezmelerini üzerine yerleştirin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler

Kek, Pasta

Kek, Pasta

Kek, Pasta