Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Tereyağını eritin ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Yumurta ve ılık suyu çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Toz şeker, şekerli vanilin ve tuzu karıştırıp azar azar ilave ederek 1 dakika boyunca çırpın. Ardından 2 dakika daha çırpın. Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyerek ekleyin. Mikserin orta devrinde yarım dakika çırpın. Eritilmiş tereyağını ilave edin ve düşük devirde 10-15 saniye çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından alın ve 5 dakika sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın ve ısısını 120°C'ye ayarlayın.
Yumurta aklarını cam veya metal bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar çırpın. Düşük devirde çırpmaya devam ederek toz şekeri azar azar ilave edin. Şekerli vanilini ekleyin ve 5 dakika daha çırpın. Süre sonunda çikolata parçalarını ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin, iki kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve fırın tepsisine sıralayın. Fırının orta rafında pişirin.
Pişirme süresi: 40 - 45 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan pandispanyayı enlemesine üçe kesin. İlk katı ters çevirerek servis tabağına alın. Bezeleri elinizle iri parçalar halinde kırın. Üzeri ve kenarı için 1 su bardağı kadar beze ayırın. Krem şantiyi süt ile tarifine göre hazırlayın. Yarısını servis tabağındaki pandispanyanın üzerine yayın. Yaban mersini, badem ve bezelerin yarısını üzerine sıralayın. İkinci kat pandispanyayı üzerine kapatın. Kalan krem şantiyi üzerine yayın. Kalan yaban mersini, badem ve bezeleri sıralayın. Üçüncü kat pandispanyayı üzerine kapatın.
Krem şantiyi süt ile tarifine göre hazırlayın. 1/3'ünü bir kaba alın ve mavi jel renklendirici ekleyip mikser ile kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız pastanın alt kısmını mavi renkli krem şanti ile kaplayın. Kalan kısımları beyaz krem şanti ile kaplayın. Pasta spatulası ile üzerinden renkler karışacak şekilde bir iki kez geçin. Çatal veya pastacı tarağı ile üzerinde çizgiler oluşacak şekilde hafif izler yapın. Buzdolabına alın ve en az 1 saat bekletin.
Şeker hamurunu elinizde yoğurarak yumuşatın. Cevizden daha küçük bir parça alıp mavi jel renklendirici ilave edin ve yoğurun. Burun için fındık büyüklüğünde bir parça alın. Kırmızı ve sarı renklendiriciyi karıştırıp ekleyin ve yoğurun. Kalan beyaz hamurdan 1 büyük ve bir de küçük top yaparak araya kürdan batırarak üst üste koyun. Mavi renkli şeker hamurundan şapka ve atkıyı hazırlayın. Burun ile birlikte biraz su sürerek kardan adama yapıştırın. Göz için çikolata parçaları batırın.
Ayırdığınız bezeleri pastanın üzerine koyun. Kardan adamı da bezelerin arasına yerleştirin. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta