
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Unu bir kaba eleyin. Üzerine hamur kabartma tozu, pudra şekeri, tereyağı ve yumurtayı ekleyip yoğurun. Hamuru pişirme kağıdı üzerine alın ve merdane ile 3 mm kalınlığında açın. 4 cm çapındaki kurabiye kalıbı ile yuvarlaklar kesin. Yuvarlak hamurların dışında kalan hamurları çıkarın ve kurabiyeleri pişirme kağıdı ile birlikte kaldırıp fırın tepsisine koyun. Fırına alın ve pişirin. Kalan hamurları aynı şekilde hazırlayıp pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 11 - 12 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Kremayı tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta arada karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, bekletmeden beyaz çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Vanilya aromasını ekleyip bir iki kez daha karıştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
Tereyağı, toz şeker, bal, krema ve vanilya aromasını bir tavaya alın ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve kıvam alıncaya kadar 2-3 dakika daha pişirin. Süre sonunda bademleri ekleyip 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak ılıtın.
Ilık olan bademli karışımı soğuyan kurabiyelerin yarısının üzerine yayın. Kalan kurabiyeleri ters çevirin ve iç kısımlarına buzdolabında beklettiğiniz beyaz çikolatalı karışımı paylaştırın. Bademli kurabiyeleri üzerine hafifçe bastırarak kapatın ve servis tabağına alın. Buzdolabında 40-45 dakika beklettikten sonra servis yapın.
İlgili Tarifler

Kurabiyeler

Kurabiyeler

Kurabiyeler