Pişirme kağıdından 10x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Kalıbın kenarlarına fırça ile aralıklı olarak çok az margarin sürün ve pişirme kağıtlarını yapıştırın.
Yulaflı bisküvileri mutfak robotunda öğütün ve bir kaba alın. Üzerine süt ve eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın. Kaşığın tersi ile düzelterek kalıbın tabanına yayın.
Tatlı loru çırpma kabına alın. Pudra şekerini ilave edin ve mikser ile 2 dakika çırpın. Limon kabuğu rendesini ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıptaki bisküvili tabanın üzerine yayın.
Süt ve kremayı bir tencereye alın. Pudingi ekleyin ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve yavaşça karıştırarak 5 dakika soğutun. Süre sonunda kalıptaki lorun üzerine yayın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.
Kalıbın kelepçesini çıkarın ve pişirme kağıtlarını yavaşça ayırın. Spatula yardımı ile servis tabağına alın. Arzuya göre çikolata ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta