Flag

Bitter Çikolatalı Pudingli Pasta

Yaklaşık 6 - 8 dilim
Orta
200 dk.
Tereyağlı çikolatalı kek üzerinde krema ve süt ile pişirilen bitter çikolatalı puding.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Hamur
1 çay bardağıun
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2yumurta
0,5 çay bardağıtoz şeker
2 yemek kaşığısüt
50 geritilmiş tereyağı
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
1 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
1 su bardağısüt
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
Süslemek için
10 - 12 adetvişne
6 - 8 adetçilek

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine süt, tereyağı, vanilya aroması ve un karışımını ilave edip mikserin orta devrinde 1 dakika çırpın. Çikolata parçalarını ekleyip kaşık ile karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Üzerinin hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve 5 dakika karıştırarak soğutun. Pudingi kalıptaki kekin üzerine dökün ve üzerini düzeltin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve en az 2 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Tatlıyı buzdolabından ve kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerini meyveler ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.