Su ve toz şekeri bir kaba alın, şeker eriyinceye kadar karıştırın. Tereyağını bir tencerede eritin, üzerine irmiği ilave edin ve rengi pembeleşinceye kadar sürekli karıştırarak kavurun. Hazırladığınız şekerli suyu ilave edin ve ocağı kısın. Suyunu çekince 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Kapağını kapatın ve 5 dakika bekletin. Süre sonunda cevizleri ilave edin ve karıştırın. Kalıba alın ve kaşığın tersi ile bastırarak tabana yayın.
Sütü tencereye alın. Üzerine irmik, toz şeker ve şekerli vanilin ekleyin. Orta ısıdaki ocakta sürekli karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve tereyağını ekleyin. Karıştırarak 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve 1 dakika karıştırarak soğutun. İncirleri ilave edin ve karıştırın. Kalıptaki irmikli tabanın üzerine alın ve kaşık yardımı ile üzerini düzeltin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Arzuya göre üzerini kuru incir ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar