Su ve toz şekeri tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin. Ocağı kısın ve 5 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Süt ve tavukgöğsünü tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak ılıtın.
Cevizleri bir kaseye alın, üzerine pekmez ve tarçını ilave edip kaşık ile karıştırın.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
2 adet baklavalık yufkayı üst üste koyup dörde kesin. Aralarına tereyağı sürerek kalıbın tabanına üst üste koyun. Hazırladığınız cevizli karışımı yufkaların üzerine yayın. Üzerine ılık olan tavukgöğsünü yayın. Kalan 6 adet yufkayı aynı şekilde dörde kesin. Aralarına tereyağı sürerek tavukgöğsünün üzerine üst üste sıralayın. Bıçak ile dilimleyin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. Üzerine soğuk şurubu gezdirerek dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında koyun. 2-3 saat bekletin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar