Yulaflı bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Derin bir kaba alın, sütü ilave edin ve iyice karıştırın. Ceviz ve üzümü ekleyin ve tekrar karıştırın. Kalıbın içini streç film ile kaplayın.
Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine kazandibi poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın. Kazandibinin yarısını ayrı bir kaba alın, pekmezi ilave edin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız kalıbın ortasına beyaz kazandibinden 3 yemek kaşığı koyun. Üzerine pekmezli kazandibinden 2 yemek kaşığı koyun ve kaşık ile yaymadan bu sıralamada bitinceye kadar devam edin. Tatlının kenarlara yayılması için kalıbı birkaç kez tezgaha hafifçe vurun. Üzerine hazırladığınız bisküvili karışımı yayın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletip streç film ile üzerini kapatın ve dondurucuda 7-8 saat bekletin.
Dondurucudan alın, 10-15 dakika bekletin ve kalıptan çıkarın. Bekletmeden dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar