Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi derin bir kaba alın, eliniz ile karıştırın. Üzerine 1,5 çay bardağı suyu ekleyip kaşık ile karıştırın.
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine tuz, su ve sirkeyi ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatıp 15 dakika bekletin.
Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve 16 eşit parçaya bölün. Tezgaha sıralayın ve üzerlerini kapatın. Unlanmış tezgahta her bir parçayı 2 mm kalınlığında yuvarlak açın. Bu yuvarlakların üzerine birer yemek kaşığı iç malzeme yayın. İkiye katlayarak kapatın. Hamur ruleti veya bıçak ile kenarlarını keserek yapıştırın ve üzerlerini kapatın.
Sıvı yağı derin bir tencere veya tavaya alın ve orta ateşte kızması için bekletin. Hazırladığınız hamurları kızgın yağda pembeleşinceye kadar arkalı önlü pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi