Mantarları yıkayıp suyunu iyice süzün. 2-3 mm kalınlığında dilimleyin. Kırmızı soğanı yarım ay şeklinde ince dilimleyin. Tereyağı, sıvı yağ, soğan ve biberleri bir tavaya alın. Orta ısıdaki ocakta yaklaşık 3-4 dakika arada karıştırarak pişirin. Mantarları ilave edin ve sürekli karıştırarak mantarlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5-6 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Fırını belirtilen dereye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve mayayı bir kaba alın ve karıştırın. Tuz, ılık su, yoğurt ve yumurtayı ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerini kapatın ve 15 dakika bekletin.
Tezgaha fırın tepsisi boyutunda pişirme kağıdı serin ve az miktarda un serpin. Mayalanan hamuru pişirme kağıdının üzerine alın ve merdane yardımı ile 30 cm çapında açın. Kaşar peyniri rendesinin yarısını hamurun ortasına serpin. Kalan kaşar peyniri rendesini soğuyan mantarlı karışıma ekleyin ve karıştırın. Kubbe biçiminde kalacak şekilde hamurun ortasına koyun. Dıştaki hamurları ekmeğin üzeri kapanmayacak şekilde mantarların üzerine doğru kapatıp eliniz ile düzeltin. Fırça ile yumurta sarısı sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından çıkarın. Sıcak veya ılık olarak dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi