Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta aklarını köpük haline gelinceye kadar 1-2 dakika çırpın. Toz şekerin 1/3'ünü ilave edin ve 2-3 dakika daha çırpın. Yumurta sarıları ve suyu ayrı bir kaba alın ve kısa bir süre çırpın. Üzerine kalan toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız yumurta aklarını ekleyip kaşık veya spatula ile alttan üste doğru kabarıklığını fazla söndürmemeye dikkat ederek yavaşça karıştırın. Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı karışımın üzerine eleyin. Spatula ile hamur haline gelinceye kadar yavaşça karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından alıp 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
2 su bardağı sütü tencereye alın. Üzerine pastacı kremasını ekleyin ve orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar arada karıştırarak soğutun.
Bisküvileri mutfak robotunda öğütün ve bir kaba alın. Üzerine eritilmiş tereyağı ve sütü ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımdan eliniz ile yuvarlayarak 5 adet top yapın. Bekletmeden şekerli çubuk pasta süsü ile kaplayın. Buzdolabında bekletin.
Pandispanyayı üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Üst süsleme için 4-5 yemek kaşığı ayırın ve buzdolabına alın. Kalan krem şantiyi soğuyan kakaolu pastacı kremasına ekleyip mikser ile 2 dakika çırpın. Servis tabağındaki pandispanyayı süt ile ıslatın. Üzerine hazırladığınız kremadan 2-3 yemek kaşığı sürün. İkinci kat pandispanyayı kapatın ve süt ile ıslatın. 2-3 yemek kaşığı krema sürün ve üçüncü kat keki ıslatıp üzerine yerleştirin. Kalan kremayla pastanın yan yüzeyindeki boşlukları dolduracak şekilde kaplayın. Buzdolabına alın ve 40-45 dakika bekletin.
Süre sonunda pasta kremasını süt ile 3-4 dakika çırpın. Pastayı buzdolabında çıkarın ve pasta kremasından 3-4 yemek kaşığı kalacak şekilde kaplayın. Kalan kremaya şekerli çubuk pasta süsünü ekleyip karıştırın ve kapladığınız pastanın kenarlarına sürün. Buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
Çikolata sosu 2 su bardağı süt ile tarifine göre pişirin. Oda sıcaklığına gelinceye kadar arada karıştırarak soğutun. Pembe pudra şekerine 1 tatlı kaşığı su ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Ayırdığınız krem şantiye ekleyin ve mikser ile 1 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun.
Pastayı buzdolabından çıkarın. Soğuyan çikolata sostan kenarlardan biraz akıtacak şekilde üzerine yayın. Hazırladığınız pembe kremadan aralıklı olarak sıkın ve beklettiğiniz bisküvili topları kremanın aralarına yerleştirin. Gümüş inciler ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta