Kalıbın kenarlarını tereyağı ile hafifçe yağlayın. Pişirme kağıdından 77 cm uzunluğunda ve 7 cm yüksekliğinde bir parça kesip kalıp çerçevesinin iç kısmına yapıştırın. Kalıbın dış kısmını taban ve yanlarını tamamen kaplayacak şekilde alüminyum folyo ile sarın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Bademi kabukları ile birlikte mutfak robotunda öğütün ve derin bir kaba alın. Bisküvileri de mutfak robotu ile öğütüp bademlerin üzerine dökün. Tereyağını düşük ısıdaki ocakta eritin. 3-4 yemek kaşığı süt ile birlikte bisküvilere ilave edin, kaşık ile iyice karıştırın ve kalıba alın. Kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak tabana yayın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve soğumaya bırakın. Tam yağlı taze peyniri çırpma kabına alın. Mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine toz şeker ve kremayı ekleyip mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Kakao ve şekerli vanilini ekleyip kısa bir süre çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek düşük devirde her birini 15 saniye çırpın. En son eritilmiş çikolatayı ekleyin ve düşük devirde 10 saniye çırpın. Daha sonra bir spatula ile alttan üste doğru yavaşça karıştırarak çikolatanın karışıma tamamen karışmasını sağlayın. Karışımı kalıbın içindeki tabanın üzerine dökün. Kalıbı ısıya dayanıklı daha büyük bir kabın içine oturtun. Alttaki kabın yarısına kadar sıcak su doldurun ve fırının orta rafında pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika
Fırından alın, cheesecake'i su dolu kabın içinden çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuyan cheesecake'in dışındaki alüminyum folyoyu çıkarıp buzdolabına alın ve en az 4-5 saat bekletin.
50 gram çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve oda sıcaklığında 5 dakika bekletin. Pişirme kağıdından 15x24 cm boyutlarında 2 adet pişirme kağıdı kesin. Bu kağıtlardan birinin üzerine kenarlarda 2 cm boşluk bırakarak erittiğiniz çikolatayı yayın. 2 dakika bekletip üzerine ikinci kağıdı koyun. 2 dakika daha bekletip kısa kenarından ince olacak şekilde rulo şeklinde sarın. Kağıdın bittiği kısım altta olacak şekilde düz bir servis tabağına koyun, buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
Yarım su bardağı kremayı küçük bir tencereye alın. Düşük ısıdaki ocakta arada karıştırarak ısıtın. Tencerenin kenarlarından hafiften kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alın. Üzerine çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Cheesecakek'i buzdolabından alıp kalıbından dikkatlice çıkarın ve servis tabağına alın. Üzerine çikolatalı karışımı dökün ve yayın. Buzdolabında beklettiğiniz çikolatayı çıkarıp pişirme kağıdını açın. Üstteki pişirme kağıdını çekerek açın. İri rulolar şeklinde kırılan çikolata parçalarını bir bıçak veya küçük maşa ile tutarak cheesekek'in üzerine şekilli olarak yerleştirin. Bekletmeden dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar