Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Çikolata ve tereyağını küçük bir kaba alın ve benmari yöntemi ile eritin. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine yulaf ezmesini ilave edin ve karıştırın. Yumurta, toz şeker, yoğurt ve şekerli vanilini ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine çikolatalı karışım ve un karışımını ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Hamurdan yarım yemek kaşığı alıp ikinci bir kaşık ile fırın tepsisine sıyırın ve üzerini düzeltmeyin. Hamurun tamamını aynı şekilde kaşıkla alarak fırın tepsisine aralıklı sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Oda sıcaklığına gelince pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesin ve kurabiyelerin üzerini süsleyin. Donuncaya kadar bekletip servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler