Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Tuz ve küp şeklinde doğranmış soğuk tereyağını ekleyin. Parmak uçlarınız ile ovalayarak karıştırın. Hamur haline gelmeye başlayınca soğuk su ve kekiği ekleyip ısınmasına izin vermeden hızlıca toparlayın. Streç film üzerine alıp eliniz ile bastırarak 15 cm çapına getirin. Hamuru streç filme sarın, buzdolabına alın ve 20 dakika bekletin.
Tatlı lor ve sütü derin bir kaba alıp çatal ile iyice karıştırın. Domatesleri ortadan ikiye kesin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Hamuru buzdolabından ve streç filmden çıkarıp pişirme kağıdı üzerine alın. Merdane ile 30 cm çapında açın. Pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın. Tatlı loru hamurun kenarlarında 3 cm boşluk bırakarak sürün. Üzerine karabiberi serpin ve domatesleri sıralayın. Zeytinyağını bir fırça ile domateslerin üzerine sürüp kekiği serpin. Kenarlarda boş bıraktığınız hamurları kaldırıp domateslerin üzerine doğru kapatın. Yumurta sarısını hamura sürüp susam serpin. Çörek otunu hamura ve domateslerin üzerine gelecek şekilde serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından çıkarın ve taze kekiği serpin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay