Yumurtayı bir kaseye alıp çatal ile karıştırın. Unu eleyin, üzerine pudra şekeri, toz badem ve tuzu ilave edip kaşık ile karıştırın. Üzerine soğuk tereyağını ilave edin, eliniz ile ovuşturarak granüller haline getirin. Yumurtayı ilave edip hamurun ısınmasına izin vermeden hızlıca toparlayın. Hamuru buzdolabı poşetine koyup yassılaştırın ve dondurucuda 15 dakika bekletin.
Kalıpları tereyağı ile iyice yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Hamuru dondurucudan çıkarıp 9 eşit parçaya bölün ve kalıpların iç kısmına eşit kalınlıkta yayın. Çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp ters çevirerek soğutma telinin üzerine alın. Soğutup üzerlerindeki kalıpları alın ve ters çevirin.
Bademleri iri parçalara kesin. Yağsız tavada hafif pembeleşinceye kadar kavurup soğurun. Tartoletlerin içine paylaştırın.
Pastacı kremasını soğuk süt ile 3 dakika çırpın. Tartoletlerin içine kaşık ile yayın. Veya düz uçlu krema sıkma torbasına doldurup minik toplar şeklinde sıkın. Buzdolabına koyun.
Meyveli sosu 1 su bardağı su ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alıp soğutun.
Tartoletlerin üzerine meyveli sos dökün ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay