Kalıbı yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Toz şeker, şekerli vanilin, tuz, yumurta ve margarin veya tereyağını ilave edip 1-2 dakika yoğurun. Hamurun yarısını kalıbın tabanına yayın, çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin. Kalan hamurun üzerini kapatın.
Pişirme süresi: 15 dakika
Fırından alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Ayırdığınız hamuru eliniz ile bastırarak kalıbın kenarına 3 cm yüksekliğinde çerçeve olacak şekilde yayın.
Peynir, toz şeker ve şekerli vanilini çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek her birini yarım dakika çırpın. Sırası ile nişasta, limon suyu ve kremayı ilave edip her birini kısa süre çırpın. Kalıba alın ve aynı fırın ayarında pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 60 dakika
Süre sonunda fırından alın. Oda sıcaklığına gelince üzerine çilekleri sıralayın. Su ve toz şekeri tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Isındıktan sonra jelatini ilave edin ve eriyinceye kadar hızlıca karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin. 1 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. 20 dakika bekletin ve çileklerin üzerine yayın. Cheesecake'i buzdolabına alın ve 3-4 saat bekletin. Süre sonunda kalıbın kelepçesini çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay