Mayayı bir kaseye alın ve üzerine ılık sütü ilave edin. Kaşık ile bir kaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
Unu bir kaba eleyin, üzerine hazırladığınız maya, tuz, ılık su, ılık süt ve sıvı yağı ilave edin. Ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatın ve ılık ortamda 40- 45 dakika mayalanmaya bırakın.
Domatesleri 0,5 cm kalınlığında halka şeklinde dilimleyin.
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve iki eşit parçaya bölün. Bir parçayı tezgaha alın ve merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Domates dilimlerini aralarında boşluk bırakarak hamurun üzerine sıralayın. Domateslerin üzerine rendelenmiş tulum peyniri ve kekik serpin. İkinci hamuru aynı boyutlarda açın ve hazırladığınız domatesli hamurun üzerine kapatın. 10 cm çapında bir kalıp veya bardak ile dolgulu kısımlar ortada kalacak şekilde hamuru kesin. Kestiğiniz hamurları tepsiye sıralayın. Kalan hamuru tekrar yoğurun ve aynı şekilde hazırlayın. Hamurların üzerini bez ile kapatın ve 5 dakika bekletin. Süre sonunda kızgın yağda iki tarafları da pembeleşinceye kadar kızartın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi