Flag

Dondurmalı Profiterol

25 - 30 adet
Orta
30 dk.
Dondurma ile doldurulan profiterol topları çikolatalı sos ile servis ediliyor.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Arzu ederseniz profiterol toplarının içine donan kremayı koyduktan sonra tekrar dondurucuya koyup bu şekilde de bekletebilirsiniz. Daha sonra dondurucudan çıkarıp üzerlerine sos dökerek bekletmeden servis yapabilirisiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (18x25 cm)

Malzemeler

Dondurma karışımı için
1 paketDr. Oetker Profiterol
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Çikolatalı sos için
2,5 su bardağısüt
Hamur karışımı için
2yumurta
5 yemek kaşığısu
3 yemek kaşığısüt
5 yemek kaşığısıvı yağ

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Dondurmanın hazırlanışı

Profiterol paketinin içinden çıkan krema karışımını çırpma kabına alın. Üzerine 1,5 su bardağı soğuk sütü ekleyip mikser ile yaklaşık 5 dakika çırpın. Krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı krem şantiye ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Kalıba yayın, üzerine değecek şekilde streç film serin ve dondurucuda 2-3 saat bekletin. 

2

Çikolatalı sosun hazırlanışı

Paketin içerisinden çıkan sos karışımını tencereye alın. Üzerine 2,5 su bardağı sütü ekleyip orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. 

3

Hamurun hazırlanışı

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Un karışımını çırpma kabına boşaltıp üzerine yumurta, su, süt ve sıvı yağı ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde en az 5 dakika çırpın. Hamurdan yarım tatlı kaşığı büyüklüğünde parçalar alıp başka bir kaşık ile sıyırarak pişirme kağıdının üzerine aralıklı sıralayın. Tepsiyi fırının orta rafına yerleştirin ve üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin. 

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

4

Servis

Soğuyan profiterol toplarını ortadan ikiye kesin. Donan kremadan ceviz büyüklüğünde toplar çıkarın ve aralarına koyup kapatın. Bekletmeden üzerlerine çikolatalı sos dökün ve servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Arzu ederseniz profiterol toplarının içine donan kremayı koyduktan sonra tekrar dondurucuya koyup bu şekilde de bekletebilirsiniz. Daha sonra dondurucudan çıkarıp üzerlerine sos dökerek bekletmeden servis yapabilirisiniz.