Tart kalıplarını margarin ile iyice yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp çırpma kabına eleyin. Toz şeker, şekerli vanilin, yumurta, sıvı yağ ve sirkeyi ilave edip mikser ile yüksek devirde 1 dakika çırpın. Kalıplara paylaştırın ve pişirin. Bu arada geniş bir tepsiye pişirme kağıdı serin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Süre sonunda fırından alın. Bekletmeden ters çevirerek hazırladığınız pişirme kağıdının üzerine sıralayın ve bu şekilde soğumaya bırakın. Tamamen soğuduğunda kalıpları üzerlerinden alın.
Süt ve pastacı kremasını tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısıp margarini ilave edin ve 1 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan pastacı kremasını mikser ile 2 dakika çırpın ve hazırladığınız tartların çukur kısımlarına yayın. Meyveleri dilimleyip farklı hayvanlar şeklinde kremaların üzerine sıralayın.
Su ve toz şekeri küçük bir tencereye alın. Düşük ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırın. Isındıktan sonra jelatini ekleyin, tamamen eriyinceye kadar hızlıca karıştırın ve ocaktan alın. Yaklaşık 20 dakika bekletip fırça ile meyvelerin üzerine sürün. Buzdolabında en az 1 saat bekletin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay