Su, tereyağı ve toz şekeri bir tencereye alıp kaynatın. Un ve nişastayı karıştırıp kaynayan karışıma ekleyin ve oluşan hamuru karıştırarak 1 dakika pişirin. Hamuru ocaktan alın, kabuk tutmaması için arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 210 °C
Turbo pişirme: 200 °C
Oda sıcaklığına gelen hamuru çırpma kabına alın ve mikser ile çırparak yumurtaları teker teker ekleyin. Toplam 5 dakika çırptıktan sonra hamur kabartma tozunu da ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Hamuru düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine aralıklı olarak yaklaşık 10-15 adet top şeklinde sıkın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Süre sonunda fırın ayarını 150°C'ye düşürün ve 25-30 dakika daha pişirin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Elmaların kabuğunu soyun ve iri küpler şeklinde kesin. Tencereye alın, üzerine toz şeker ve suyu ekleyip elmalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Süre sonunda tencereden suyunu süzerek alın ve soğumaya bırakın.
Krema ve sütü bir tencereye alıp üzerine pudingi ekleyin. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın. Pudingi oda sıcaklığına gelinceye kadar ara vermeden yavaşça karıştın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın.
Soğuyan elmaları mutfak robotuna alın ve püre haline getirin. Bir kaba alın, üzerine tarçını ekleyin ve karıştırın. Soğuyan topları enlemesine ikiye kesip içlerine elmalı karışımı doldurun ve kapatın. Daha sonra bu topları bıçak ile ortadan ikiye kesin.
Soğuyan pudingi aralarına hazırladığınız elmalı toplardan koyarak kuplara doldurun. Üzerlerine tarçın serpin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar