Üzümleri ikiye kesin. Elmanın kabuğunu soyun ve küçük küpler şeklinde kesin. Tencereye alın, üzerine toz şeker ve suyu ilave edin ve orta ısıdaki ocakta pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 poşet jelatinin yarısını azar azar ekleyerek karıştırın. Elmalar suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın, üzümleri ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
Süt ve tavukgöğsünü tencereye alıp orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp poşette kalan jelatini azar azar ekleyerek el çırpıcısı veya mikser ile düşük devirde çırpın. Arada karıştırarak soğutun.
Kağıt muffin kalıplarını metal kalıba sıralayın. Yulaflı bisküvileri mutfak robotunda öğütün. İçinden 2 yemek kaşığı kadarını alıp üst süsleme için ayırın. Kalan bisküvileri derin bir kaba alın. Üzerine tereyağı ve sütü ekleyip iyice karıştırın. Muffin kalıplarına paylaştırıp tatlı kaşığının tersi ile bastırarak tabana yayın. Üzerlerine elmalı karışımı paylaştırın ve tavukgöğsünü yayın. Buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin. Süre sonunda tatlıları muffin kalıplarından çıkarın ve servis tabağına alın. Üzerlerine bisküvi serpin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar